Queen Isabell Collection šálek s podšálkem s porcelánovou lžičkou Vlčí máky 2 x 250 ml
Kostní porcelán Kostní porcelán patří do skupiny tzv. měkkých porcelánů. Je pro něj charakteristická zářivá bělost, lehkost, velká průhlednost a pevnost. Podíl kostní moučky je minimálně 25 %, nejlepší kostní porcelán obsahuje až 50 %. Zbytek suroviny tvoří kaolín a živcové písky zhruba ve stejném poměru. Je méně náročný na energii, vypaluje se při nižší teplotě než tvrdý porcelán. První výpal je při teplotě 1200 °C až 1300 °C. Po zchladnutí se „střep“ obrousí za sucha pro dosažení požadované... Celý popis
Popis
Kostní porcelán
Kostní porcelán patří do skupiny tzv. měkkých porcelánů. Je pro něj charakteristická zářivá bělost, lehkost, velká průhlednost a pevnost. Podíl kostní moučky je minimálně 25 %, nejlepší kostní porcelán obsahuje až 50 %. Zbytek suroviny tvoří kaolín a živcové písky zhruba ve stejném poměru. Je méně náročný na energii, vypaluje se při nižší teplotě než tvrdý porcelán. První výpal je při teplotě 1200 °C až 1300 °C. Po zchladnutí se „střep“ obrousí za sucha pro dosažení požadované jemnosti. Obrušuje se až na polovinu původní tloušťky. Další výpal následuje po oglazovaní produktu, při teplotě 1100 °C až 1150 °C.
Kostní porcelán patří do skupiny tzv. měkkých porcelánů. Je pro něj charakteristická zářivá bělost, lehkost, velká průhlednost a pevnost. Podíl kostní moučky je minimálně 25 %, nejlepší kostní porcelán obsahuje až 50 %. Zbytek suroviny tvoří kaolín a živcové písky zhruba ve stejném poměru. Je méně náročný na energii, vypaluje se při nižší teplotě než tvrdý porcelán. První výpal je při teplotě 1200 °C až 1300 °C. Po zchladnutí se „střep“ obrousí za sucha pro dosažení požadované jemnosti. Obrušuje se až na polovinu původní tloušťky. Další výpal následuje po oglazovaní produktu, při teplotě 1100 °C až 1150 °C.
Parametry
Počet ks v sadě | 2 |